menu button

Nieuws

UCast voorziet IPTV en digital signage voor zorghotel Polderwind 12/01/2018 - Het hotel is een architecturaal pareltje geïnspireerd op de Tulou, een cirkelvormige, traditionele groepswoning uit China. Op het gelijkvloers staan ontmoeting en samenzijn centraal. De meeste hotelkamers bevinden zich op de eerste verdieping, in een intieme setting.
UCast installeerde het IPTV systeem met gepersonaliseerde verwelkoming, gekoppeld met het hotel management systeem. De schermen in de publieke ruimtes kunnen worden gebruikt zowel voor televisie als voor digital signage.
 
 
UCast goes Essevee! 10/10/2017 - Voetbalclub SV Zulte-Waregem koos voor de oplossing van UCast voor het aansturen van alle digitale schermen in het stadion. De unieke combinatie van IPTV en digital signage komt daarmee volledig tot zijn recht. De grote uitdaging in dit project was de diversiteit in de aanwezige apparatuur: nieuwe schermen, bestaande schermen voorzien van een krachtige player maar ook de grote LED-borden, worden aangestuurd vanuit hetzelfde platform. Dankzij gebruiksvriendelijke maar krachtige tools in de applicatie kan content op een efficiënte manier verdeeld worden naar de juiste schermen. Dit project werd uitgevoerd in samenwerking met Samsung Business Center.
IPTV & Signage op LG WebOS tv's en monitoren 10/04/2017 - LG heeft de laatste jaren enorm ingezet op gebied van SOC schermen, zowel voor hospitality IPTV toestellen (Procentric), als voor signage monitoren (WebOS). Via een heel uitgebreide API kunnen wij vanuit onze software, zowel manueel als in een planning, acties ondernemen met een toestel. Via het eenvoudige Procentric systeem hoeft de installateur zelfs nooit meer fysiek ter plaatse zijn om instellingen te wijzigen. De remote acties zijn eindeloos: power management, brightness, kleurschema, screen mirroring, video on demand, tv apps, remote screenshot, netwerkinstellingen, algemene instellingen (cloon), kortom, alles kan worden aangestuurd, zelfs in de cloud!
 
 
Omschakelen naar digitaal hoeft niet per se ingewikkeld te zijn! 25/01/2017 - Dat bewijst de installatie in WZC Reva Ter Sig te Lebbeke. In minder dan een dag was het volledige gebouw uitgerust met satellietschotels, een volledig digitale headend en een eigen intern kanaal. Alle TV’s werden daarna omgeschakeld naar het nieuwe signaal. De bewoners hebben hier amper iets van gemerkt. Vanaf nu kunnen de bewoners van Ter Sig genieten van betere beeldkwaliteit en een mooi zenderaanbod. Ter Sig was op zoek naar een flexibel systeem dat in de toekomst eenvoudig uit te breiden is. Een oplossing die UCast uiteindelijk geboden heeft met de Triax headend!
UCast klaar voor Samsung SSSP4.0 (2017) 01/10/2016 - In samenwerking met Samsung HQ in Korea heeft UCast haar Digital Signage platform reeds aangepast om compatibiliteit te garanderen met het nieuw aangekondigde SSSP4.0 platform. Het nieuwe platform is gebaseerd op Tizen en beschikt niet alleen over heel wat nieuwe features, maar is ook een stuk performanter dan de huidige modellen. UCast kreeg het voorrecht om een toestel uit de preproductie reeks te testen en de ontwikkeling af te stemmen op de nieuwe architectuur.
 
 
UCast gaat Over The Top! (OTT) 30/09/2016 - Om onze klanten nog een beter aanbod te geven verzorgen we de OTT streaming van WTV en Focus TV voor onze klanten. Hiervoor heeft UCast een samenwerking opgezet met Focus-WTV om de content op een legale manier bij onze klanten te krijgen. Dit is een veel terugkerende vraag waar UCast nu dus een antwoord op kan bieden!
UCast digitaliseert AZ Delta 01/09/2016 - De 4 campussen van AZ Delta kijken nu digitale TV dankzij UCast. Alle campussen (Brugsesteenweg, Westlaan, Wilgenstraat, Menen), goed voor meer dan duizend TV toestellen, kunnen nu genieten van meer TV zenders en uiteraard een betere beeldkwaliteit. Door de plaatsing van een tijdelijk analoog kopstation heeft amper iemand gemerkt dat er een wijziging aan het TV signaal doorgevoerd werd.
 
 
Gevangenis van Gent stapt over op satelliet 15/08/2016 - Na de gevangenissen van Brugge, Ieper, Hoogstraten, Wortel en Turnhout volgt nu ook de penitentiaire instelling van Gent hun voorbeeld. Zowel de beeldkwaliteit als het zenderaanbod werden hiermee enorm verbeterd. Naast een uitgebreid zenderaanbod koos de instelling voor 4 infokanalen en een filmkanaal. Dit laat hen toe om heel gericht te communiceren met de gedetineerden.
Sint-Jozefskliniek Izegem gaat digitaal! 01/07/2016 - De Sint-Jozefskliniek van Izegem drukt de digitale gaspedaal in! Alle kanalen worden digitaal op het bestaande coaxnetwerk verstuurd. Voordeel? Geen grote investeringen nodig aan de bekabeling en infrastructuur, maar toch een zeer goede beeldkwaliteit voor de patiënten! Omdat de kliniek volop aan het verbouwen is zijn enkele vleugels in de overgang nog niet voorzien van digitale TV toestellen. Ook daarvoor leverde UCast de perfecte oplossing: PAL convertoren verzorgen alsnog analoge TV voor de oude toestellen, zodat deze niet abrupt zonder beeld vallen. UCast zoekt dan ook steeds naar de beste oplossing voor de klant, zonder daarbij allerhande onverwachte kosten door te duwen zoals een heel pak nieuwe TV’s! Verder voorziet Sint-Jozef ook in een eigen infokanaal om te communiceren met de patiënten.
 
 
IPTV voor Ter Heide 30/06/2016 - Ter Heide, een centrum voor personen met een verstandelijke beperking, kiest voor de UCast IPTV oplossing. De instelling beschikt over verschillende vestigingen die via fiber verbonden zijn. IPTV was voor hen de ideale oplossing. Niet alleen worden de TV signalen vanuit één headend verdeelt, het laat hen ook toe om op een interactieve manier tewerk te gaan. De styling van de TV interface is volledig gemaakt op maat van Ter Heide, zodat hun huisstijl eveneens wordt doorgetrokken in het TV-verhaal. Dit straalt niet alleen professionaliteit uit voor de instelling, maar biedt ook een uniforme manier van communiceren met hun bewoners. Dankzij de UCast middleware oplossing zijn ze ook in staat om een infopagina te beheren en berichten te sturen naar de bewoners. Ter Heide kiest dan ook volop voor de digitale evolutie, met tal van mogelijkheden om het systeem later uit te breiden!